PRODUSE Prezentari video


Contactati consilierul nostru pentru suport si instruire gratuita!

Andrada Ghizdeanu
Tel: +40 736 660 258
andrada.ghizdeanu@algernon.ro
NOU!

Descarca tabelele cu instructiunile de transfer termic!

facebook facebook wordpress

Follow us!

Cauta in catalogul de produse

Newsletter
Ramai la curent cu noutatile abonandu-te la newsletterul nostru.
Adresa e-mail

   

Informatii practice

Informatii preliminare

Datoritã diversitãtii de materiale textile pe care se pot realiza inscriptionãri, vã sfãtuim sã testati în prealabil, compatibilitatea dintre folia folositã si materialul textil. Existã materiale textile, în aparentã obisnuite, dar care ascund diverse tratamente contra apei, antistatice, etc, si care pot pune probleme la inscriptionare. De aceea, vã rugãm sã alegeti folia tinând cont de caracteristicile ei tehnice. Trebuie sã aveti în vedere cã nu orice folie se preteazã la inscriptionarea oricãrui material textil.

Printarea foliilor si hârtiilor pentru inscriptionat textile

Pentru foliile care se imprimã digital trebuie evitatã atingerea suprafetei pe care se va realiza imprimarea. Chiar dacã aveti mâinile curate, urmele fine de grãsime de la suprafata pielii sunt suficiente ca pe print sã fie vizibile amprente. Trebuie respectate indicatiile producãtorului cu privire la tipurile de imprimante recomandate, cerneluri si setãrile necesare pentru o imprimare optimã. La fiecare tip de folie trebuie sã aveti grijã cum trebuie realizatã decuparea sau imprimarea, în oglindã sau normal.

Transferul foliilor si hârtiilor pentru inscriptionat textile

Foarte importante sunt temperatura si timpul de transfer. Pentru transfer vã recomandãm sã folositi presa de transfer termic. Dacã nu aveti presã, atunci puteti folosi fierul de cãlcat, dar trebuie sã asigurati o temperaturã constantã, iar folia (sau hârtia) trebuie sã fie încãlzitã omogen pe toatã suprafata.

Spãlarea materialelor textile inscriptionate

O atentie deosebitã trebuie acordatã spãlãrii materialelor textile dupã inscriptionare. Nu trebuie depãsitã temperatura de spãlare indicatã pentru folia care s-a folosit la inscriptionare. De asemenea, trebuie avut în vedere cã detergentii sau produsele de înãlbire care contin clor sunt contraindicate. Dupã spãlare nu trebuie sã cãlcati direct pe suprafata inscriptionatã cu fierul de cãlcat.